Rakott palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta tészta:
- 1 liter tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25-30 dkg liszt
- 2 db alma hámozva, reszelve
- kevés fahéj
- 1 ek cukor
- csipet só
A rakott palacsintához:
- kb 10 db kisütött palacsinta
- kb 15 dkg darált dió
- cukor ízlés szerint
- alma lekvár
- fél liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Az öntethez:
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Palacsinta tészta elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a cukorral, csipet sóval, fahéjjal, felöntjük 2-3 deci tejjel. Elkeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Csomómentes palacsinta tésztát keverünk ki. Hozzákeverjük a maradék tejet, és betesszük a hűtőbe 1-2 órát pihenni. Majd belekeverjük a reszelt almát is. 1 dl-nyi vajat és zsírt vegyesen langyosítok és elkeverem a tésztába (aki olajjal szereti tegyen bele olajat). A serpenyőt felforrósítjuk és kisütjük a palacsintákat. Vastagabbak lesznek az alma miatt.
A rakott palacsintához:
26 cm-es jénait kivajazunk, és az aljára egy sor lekvárral megkent és szorosan feltekert palacsintát teszünk egymás mellé, megszórjuk cukrozott dióval. A tetejére újból egy sor lekvárral megkent feltekert palacsinta jön és ezt is megszórjuk a cukros dióval. A pudingport elkeverünk a tejjel és a palacsintákra öntjük. Az a lényeg a folyadék lepje el a palacsinták tetejét.
180 fokon kb. 30 percet sütjük.
Az öntethez 1 csomag karamellás pudingport (vagy vaníliás pudingpor) 7 dl tejben főztem meg 1-2 csomag vaníliás cukorral és ízlés szerinti cukorral elkeverve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »