Rakott palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rakott palacsinta

Hozzávalók:
Palacsinta tészta:

  • 1 liter tej
  • 4 db tojás
  • 25-30 dkg liszt
  • 2 db alma hámozva, reszelve
  • kevés fahéj
  • 1 ek cukor
  • csipet só

A rakott palacsintához:

  • kb 10 db kisütött palacsinta
  • kb 15 dkg darált dió
  • cukor ízlés szerint
  • alma lekvár
  • fél liter tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Az öntethez:

  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:
Palacsinta tészta elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a cukorral, csipet sóval, fahéjjal, felöntjük 2-3 deci tejjel. Elkeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Csomómentes palacsinta tésztát keverünk ki. Hozzákeverjük a maradék tejet, és betesszük a hűtőbe 1-2 órát pihenni. Majd belekeverjük a reszelt almát is. 1 dl-nyi vajat és zsírt vegyesen langyosítok és elkeverem a tésztába (aki olajjal szereti tegyen bele olajat). A serpenyőt felforrósítjuk és kisütjük a palacsintákat. Vastagabbak lesznek az alma miatt.

A rakott palacsintához:
26 cm-es jénait kivajazunk, és az aljára egy sor lekvárral megkent és szorosan feltekert palacsintát teszünk egymás mellé, megszórjuk cukrozott dióval. A tetejére újból egy sor lekvárral megkent feltekert palacsinta jön és ezt is megszórjuk a cukros dióval. A pudingport elkeverünk a tejjel és a palacsintákra öntjük. Az a lényeg a folyadék lepje el a palacsinták tetejét.
180 fokon kb. 30 percet sütjük.

Az öntethez 1 csomag karamellás pudingport (vagy vaníliás pudingpor) 7 dl tejben főztem meg 1-2 csomag vaníliás cukorral és ízlés szerinti cukorral elkeverve.