Rakott palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 db kész palacsinta
- 20 dkg darált dió
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 5 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 kis üveg baracklekvár
Elkészítése:
A diót összekeverjük a habosra vert 2 tojássárgával, 10 dkg porcukorral és a vaníliával, majd hozzá adjuk a citrom reszelt héját és levét is. Majd beleforgatjuk a 2 tojás habbá vert fehérjéjét is.
A tejfölt kikeverjük simára a tejszínnel és hozzá adjuk a maradék 4 tojás sárgáját és a maradék porcukrot is. a palacsintákat vékonyan megkenjük, a lekvárral megszórjuk a dióval, feltekerjük, ahogy szoktuk és egy kivajazott magasabb tűzálló tálba tesszük.
1 sor palacsinta, meglocsoljuk a tejszínes masszával és újra palacsinta.
Ha elfogyott a palacsinta a tetején a maradék tejfölös masszát szépen elosszuk és közepesen meleg sütőbe tesszük addig, amíg a tejfölös massza összeáll.
Keményre verjük a 4 tojás fehérjét és 3-4 evőkanál lekvárt bele teszünk, ezt a megsült tejfölös masszára kenjük, és a sütőbe visszatesszük, amíg egy kis barna színt nem kap a hab.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »