Rakott palacsinta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 db kész palacsinta
  • 20 dkg darált dió
  • 6 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis üveg baracklekvár

Elkészítése:

A diót összekeverjük a habosra vert 2 tojássárgával, 10 dkg porcukorral és a vaníliával, majd hozzá adjuk a citrom reszelt héját és levét is. Majd beleforgatjuk a 2 tojás habbá vert fehérjéjét is.

A tejfölt kikeverjük simára a tejszínnel és hozzá adjuk a maradék 4 tojás sárgáját és a maradék porcukrot is. a palacsintákat vékonyan megkenjük, a lekvárral megszórjuk a dióval, feltekerjük, ahogy szoktuk és egy kivajazott magasabb tűzálló tálba tesszük.

1 sor palacsinta, meglocsoljuk a tejszínes masszával és újra palacsinta.

Ha elfogyott a palacsinta a tetején a maradék tejfölös masszát szépen elosszuk és közepesen meleg sütőbe tesszük addig, amíg a tejfölös massza összeáll.

Keményre verjük a 4 tojás fehérjét és 3-4 evőkanál lekvárt bele teszünk, ezt a megsült tejfölös masszára kenjük, és a sütőbe visszatesszük, amíg egy kis barna színt nem kap a hab.