Hozzávalók:
Elkészítése:
A diót összekeverjük a habosra vert 2 tojássárgával, 10 dkg porcukorral és a vaníliával, majd hozzá adjuk a citrom reszelt héját és levét is. Majd beleforgatjuk a 2 tojás habbá vert fehérjéjét is.
A tejfölt kikeverjük simára a tejszínnel és hozzá adjuk a maradék 4 tojás sárgáját és a maradék porcukrot is. a palacsintákat vékonyan megkenjük, a lekvárral megszórjuk a dióval, feltekerjük, ahogy szoktuk és egy kivajazott magasabb tűzálló tálba tesszük.
1 sor palacsinta, meglocsoljuk a tejszínes masszával és újra palacsinta.
Ha elfogyott a palacsinta a tetején a maradék tejfölös masszát szépen elosszuk és közepesen meleg sütőbe tesszük addig, amíg a tejfölös massza összeáll.
Keményre verjük a 4 tojás fehérjét és 3-4 evőkanál lekvárt bele teszünk, ezt a megsült tejfölös masszára kenjük, és a sütőbe visszatesszük, amíg egy kis barna színt nem kap a hab.