Pufók almás palacsinták recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 tasak sütőpor
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 2 nagyobb alma
- 0,5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává keverjük.
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, és sajtreszelőn lereszeljük. A kész masszába forgatjuk.
Egy serpenyőben két teáskanálnyi olajat forrósítunk.
A tésztából merünk kb. 2 evőkanálnyit a serpenyőbe, a kanál domború oldalával kicsit tallér alakúra igazítjuk, majd közepestől kisebb lángon addig sütjük, míg egy picit nagyobb buborékok jelennek meg a palacsinta felszínén. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
Minden egyes palacsinta előtt egy szilikon ecset segítségével átkenjük olajjal a serpenyőt.
A palacsintákat porcukorral megszórva kínáljuk.
30 db apró palacsinta lett ebből az adag tésztából.
Tipp:
Beérett jó pár nyári alma, és kettőt belecsempésztem egy kis palacsintába, amit a gyerekek is nagyon kedvelnek. Puha, légies finomság lett. Érdemes közepesnél kisebb lángon sütni, hogy biztosan átsüljenek a palacsinták. A hagyományos amerikai társához képest nem terül el olyan szép kerek formára, de egy kanállal kicsit igazíthatunk rajta, amikor a serpenyőbe merjük. Fahéjjal is ízesíthetjük.
A pufók almás palacsinták kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »