Pudingos palacsintatorta recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 40 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 1 kk só
- 1,5 dl tej
- szódavíz
Töltelék:
- 1 l tej
- 2 cs főzős pudingpor (én csokisat használtam)
- 8 ek kristálycukor
Máz:
- 1 dl víz
- 3-4 ek kristálycukor
- 1 ek kakaópor
- 5 dkg étcsoki
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
A tészta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget, majd a hagyományos módon kisütjük.
A pudingokat a tasakon lévő előírás szerint elkészítjük.
Egy kerek tálba vagy jénaiba felrétegeljük a pudinggal felváltva a palacsintát, amelyből rétegenként legalább 4-5 evőkanál jusson közé, tehát ne sajnáljuk! Palacsintával zárjuk a sort.
A mázhoz egy kis edényben a cukorral és a kakaóval felforraljuk a vizet, belekeverjük a fahéjat és az étcsokit, majd még forrón a torta tetejére kenjük!
Betesszük a hűtőbe és kb 3 óra múlva fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »