Pudingos palacsintatorta recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 40 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 1 kk só
- 1,5 dl tej
- szódavíz
Töltelék:
- 1 l tej
- 2 cs főzős pudingpor (én csokisat használtam)
- 8 ek kristálycukor
Máz:
- 1 dl víz
- 3-4 ek kristálycukor
- 1 ek kakaópor
- 5 dkg étcsoki
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
A tészta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget, majd a hagyományos módon kisütjük.
A pudingokat a tasakon lévő előírás szerint elkészítjük.
Egy kerek tálba vagy jénaiba felrétegeljük a pudinggal felváltva a palacsintát, amelyből rétegenként legalább 4-5 evőkanál jusson közé, tehát ne sajnáljuk! Palacsintával zárjuk a sort.
A mázhoz egy kis edényben a cukorral és a kakaóval felforraljuk a vizet, belekeverjük a fahéjat és az étcsokit, majd még forrón a torta tetejére kenjük!
Betesszük a hűtőbe és kb 3 óra múlva fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »