Pudingos palacsintatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 kk só
  • 1,5 dl tej
  • szódavíz

Töltelék:

  • 1 l tej
  • 2 cs főzős pudingpor (én csokisat használtam)
  • 8 ek kristálycukor

Máz:

  • 1 dl víz
  • 3-4 ek kristálycukor
  • 1 ek kakaópor
  • 5 dkg étcsoki
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítése:

A tészta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget, majd a hagyományos módon kisütjük.

A pudingokat a tasakon lévő előírás szerint elkészítjük.

Egy kerek tálba vagy jénaiba felrétegeljük a pudinggal felváltva a palacsintát, amelyből rétegenként legalább 4-5 evőkanál jusson közé, tehát ne sajnáljuk! Palacsintával zárjuk a sort.

A mázhoz egy kis edényben a cukorral és a kakaóval felforraljuk a vizet, belekeverjük a fahéjat és az étcsokit, majd még forrón a torta tetejére kenjük!

Betesszük a hűtőbe és kb 3 óra múlva fogyasztható.