Pudingos palacsinta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dl tej
- csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 ek olaj
Töltelékhez:
- 1 csomag tiramisu ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 3 ek cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2-3 dl tejszín
- őrölt pirított mogyoró vagy mandula a díszítéshez
Elkészítése:
Egy keverőtálban a tészta hozzávalóit összedolgozzuk egy habverővel és 1/2 órára a hűtőben pihentetjük. Ezután forró serpenyőben 12-14 palacsintát sütünk belőle.
A pudingport az előírás szerint a cukorral sűrűre főzzük. Az öntethez a csokoládét a tejszínnel együtt hőálló tálba tesszük, és vízgőz felé téve felolvasztjuk.
Ha kihűlt a puding, elkeverjük és megkenjük vele a palacsintákat. Összehajtjuk, és a csokoládéöntettel leöntjük. Pirított őrölt mogyoróval megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


