Pizzás palacsintafalatok recept
Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 2 ek. vaj
Töltelékhez:
- 1 szál póréhagyma
- 15 dkg füstölt sertéstarja
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 db paradicsomkonzerv (kicsi)
- 1 kávés kanál oregánó
- 10 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A palacsintatésztához összekeverjük a tojásokat a liszttel, a tejjel, ízesítjük egy pici sóval, borssal és 20 percig állni hagyjuk.
A póréhagymát és a tarját apróra vágjuk, majd az olajat felforrósítjuk és megfuttatjuk rajta a póréhagymát. Rátesszük a paradicsomkonzervet, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, összeforraljuk és levesszük a tűzről.
A szokásos módon palacsintákat sütünk.
A palacsintát megkenjük 3-4 ek. paradicsomos szósszal, sonkát és sajtot szórunk rá, feltekerjük, 4 részre vágjuk és tepsibe állítgatjuk. A többi palacsintát is hasonlóan készítjük el.
Végül a palacsintákra locsoljuk a megmaradt szószt, megszórjuk reszelt sajttal és 20 percig sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

