Pizzás palacsintafalatok recept

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 2 ek. vaj
Töltelékhez:
- 1 szál póréhagyma
- 15 dkg füstölt sertéstarja
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 db paradicsomkonzerv (kicsi)
- 1 kávés kanál oregánó
- 10 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A palacsintatésztához összekeverjük a tojásokat a liszttel, a tejjel, ízesítjük egy pici sóval, borssal és 20 percig állni hagyjuk.
A póréhagymát és a tarját apróra vágjuk, majd az olajat felforrósítjuk és megfuttatjuk rajta a póréhagymát. Rátesszük a paradicsomkonzervet, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, összeforraljuk és levesszük a tűzről.
A szokásos módon palacsintákat sütünk.
A palacsintát megkenjük 3-4 ek. paradicsomos szósszal, sonkát és sajtot szórunk rá, feltekerjük, 4 részre vágjuk és tepsibe állítgatjuk. A többi palacsintát is hasonlóan készítjük el.
Végül a palacsintákra locsoljuk a megmaradt szószt, megszórjuk reszelt sajttal és 20 percig sütőben készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »