Pizzás palacsintafalatok recept

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 2 ek. vaj
Töltelékhez:
- 1 szál póréhagyma
- 15 dkg füstölt sertéstarja
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 db paradicsomkonzerv (kicsi)
- 1 kávés kanál oregánó
- 10 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A palacsintatésztához összekeverjük a tojásokat a liszttel, a tejjel, ízesítjük egy pici sóval, borssal és 20 percig állni hagyjuk.
A póréhagymát és a tarját apróra vágjuk, majd az olajat felforrósítjuk és megfuttatjuk rajta a póréhagymát. Rátesszük a paradicsomkonzervet, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, összeforraljuk és levesszük a tűzről.
A szokásos módon palacsintákat sütünk.
A palacsintát megkenjük 3-4 ek. paradicsomos szósszal, sonkát és sajtot szórunk rá, feltekerjük, 4 részre vágjuk és tepsibe állítgatjuk. A többi palacsintát is hasonlóan készítjük el.
Végül a palacsintákra locsoljuk a megmaradt szószt, megszórjuk reszelt sajttal és 20 percig sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »