Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsintatorta recept

Palacsintatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • 4 dl liszt
    • 4 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 1-2 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 tk sütőpor
    • csipet só
    • olaj a sütéshez

    Töltelékhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 3-4 ek mogyorókrém
    • 2 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, sóval és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára (egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni).

    A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát, kisebb lángon süssük szép pirosra.

    A mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt verjük fel kemény habbá. Helyezzük a tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint kenjük meg a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután helyezzünk rá a következő palacsintát, majd kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, még az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül.

    A maradék mogyorókrémet keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, majd azzal kenjük meg a palacsintatorta tetejét. A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd kevergetve hűtsük ki. Ezután ízlés szerint csorgassuk a torta tetejére. Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Tipp:

    Az elkészült palacsintatortát betettem a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben tudtam szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá