Hozzávalók:
Palacsintához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, sóval és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára (egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni).
A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát, kisebb lángon süssük szép pirosra.
A mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt verjük fel kemény habbá. Helyezzük a tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint kenjük meg a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután helyezzünk rá a következő palacsintát, majd kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, még az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül.
A maradék mogyorókrémet keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, majd azzal kenjük meg a palacsintatorta tetejét. A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd kevergetve hűtsük ki. Ezután ízlés szerint csorgassuk a torta tetejére. Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Az elkészült palacsintatortát betettem a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben tudtam szeletelni.