Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsintatorta recept

Palacsintatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Palacsinta:

    • 25 dkg liszt
    • 4 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 3-4 ek mogyorókrém
    • 2 ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat keverjük össze a cukorral, a sóval és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és keverjük simára. Kissé kiolajozott palacsintasütőben süssünk belőle palacsintákat.

    A mascarponét keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá.

    Egy tányérra helyezzünk rá egy palacsintát, majd kenjük meg a mascarponés krémmel. Ezután rakjuk rá egy következő palacsintát, majd kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Ismét palacsinta következik, majd a krém és így folytassuk addig, amíg el nem fogy a palacsinta. Az utolsó palacsinta tetejét a maradék mogyorókrémes krém és a tejszínhab keverékével kenjük meg.

    Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk egy picike étolajjal és a palacsinta tetejére csorgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá