Palacsintatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Palacsintatorta

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 25 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 4 tojás (közepes)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3-4 ek mogyorókrém
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tojásokat keverjük össze a cukorral, a sóval és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és keverjük simára. Kissé kiolajozott palacsintasütőben süssünk belőle palacsintákat.

A mascarponét keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá.

Egy tányérra helyezzünk rá egy palacsintát, majd kenjük meg a mascarponés krémmel. Ezután rakjuk rá egy következő palacsintát, majd kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Ismét palacsinta következik, majd a krém és így folytassuk addig, amíg el nem fogy a palacsinta. Az utolsó palacsinta tetejét a maradék mogyorókrémes krém és a tejszínhab keverékével kenjük meg.

Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk egy picike étolajjal és a palacsinta tetejére csorgatjuk.