Palacsintatorta recept
Hozzávalók:
A palacsintához
- 20 dkg liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl szódavíz
- 3 dl tej
- 1 csipet só
- 1 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
- 25 dkg túró
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek porcukor
- 20 dkg lekvár/ dzsem
- 10 dkg dió (ízlés szerint porcukorral)
A tetejére
- 1 l tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 5 ek cukor
A díszítéshez
- 15 dkg eper
Elkészítése:
A palacsintatésztához a hozzávalókat jól kikeverjük. A palacsintasütőt nagyon gyengén kiolajozzuk, és külön-külön egy-egy merőkanálnyival kisütjük.
A darált diót ízlés szerint porcukorral kikeverjük. A túrót a porcukorral és a tojással kikeverjük. Egy kapcsos tortaformát vékonyan vajjal kikenünk.
A palacsintákat megtöltjük dióval, lekvárral és túrós masszával. Feltekerjük, és körbe-körbe kirakjuk a tortaformát vele.
A 8 dl tejet felforraljuk a cukorral. A 2 dl hideg tejben kikeverjük a pudingporokat. Amikor forr a tej levesszük a tűzről, és beleöntjük a hideg pudingos tejet. Ráöntjük a pudingot a palacsintára.
Amikor teljesen kihűlt kivesszük a formából, és a tetejét eperszemekkel díszítjük.