Palacsinta mártogatós recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek cukor
- 2 ek vaj (olvasztott)
- 4 dl tej
Elkészítése:
A liszthez keverjük a sütőport, vaníliás cukrot, sót. Átszitáljuk, így könnyű lesz a tésztája. Az olvasztott vajat a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a tojást.
A masszába fokozatosan beleöntjük a lisztet. Csomómentesre keverjük, miközben lassan hozzáöntjük a tejet is. 10 percet pihentetjük a tésztát.
A pihentetés után merőkanállal a szendvicssütőbe öntjük a masszát. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
A palacsintához lekvárt, mogyorókrémet (vagy ki mit szeret) szervírozunk fel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »