Palacsinta mártogatós recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek cukor
- 2 ek vaj (olvasztott)
- 4 dl tej
Elkészítése:
A liszthez keverjük a sütőport, vaníliás cukrot, sót. Átszitáljuk, így könnyű lesz a tésztája. Az olvasztott vajat a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a tojást.
A masszába fokozatosan beleöntjük a lisztet. Csomómentesre keverjük, miközben lassan hozzáöntjük a tejet is. 10 percet pihentetjük a tésztát.
A pihentetés után merőkanállal a szendvicssütőbe öntjük a masszát. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
A palacsintához lekvárt, mogyorókrémet (vagy ki mit szeret) szervírozunk fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »