Palacsinta eperdzsemmel recept

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál vanília aroma( valódi)
- 1 evőkanál nyírfacukor
- 3 evőkanál folyékony margarin (ami enyhén sós, és ezért jó)
- 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 dl tejszín
- 5 dl tej
- 30 dkg eperdzsem házikészítésű
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az összes hozzávalót a tésztához habverővel jól kikeverjük, a citromhéjat a végén tegyük bele. Sűrű tésztának kell lennie, de csak annyira,hogy a serpenyőben szépen elterüljön. 12-15 db lesz belőle.
Teflon serpenyőben sütjük, de én folyékony margarinnal kenem be, mert attól lesz kellemes az aromája a tésztának. Eperdzsemmel kínáljuk, porcukorral megszórva.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »