Palacsinta eperdzsemmel recept

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál vanília aroma( valódi)
- 1 evőkanál nyírfacukor
- 3 evőkanál folyékony margarin (ami enyhén sós, és ezért jó)
- 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 dl tejszín
- 5 dl tej
- 30 dkg eperdzsem házikészítésű
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az összes hozzávalót a tésztához habverővel jól kikeverjük, a citromhéjat a végén tegyük bele. Sűrű tésztának kell lennie, de csak annyira,hogy a serpenyőben szépen elterüljön. 12-15 db lesz belőle.
Teflon serpenyőben sütjük, de én folyékony margarinnal kenem be, mert attól lesz kellemes az aromája a tésztának. Eperdzsemmel kínáljuk, porcukorral megszórva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »