Palacsinta eperdzsemmel recept

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál vanília aroma( valódi)
- 1 evőkanál nyírfacukor
- 3 evőkanál folyékony margarin (ami enyhén sós, és ezért jó)
- 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 dl tejszín
- 5 dl tej
- 30 dkg eperdzsem házikészítésű
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az összes hozzávalót a tésztához habverővel jól kikeverjük, a citromhéjat a végén tegyük bele. Sűrű tésztának kell lennie, de csak annyira,hogy a serpenyőben szépen elterüljön. 12-15 db lesz belőle.
Teflon serpenyőben sütjük, de én folyékony margarinnal kenem be, mert attól lesz kellemes az aromája a tésztának. Eperdzsemmel kínáljuk, porcukorral megszórva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »