Palacsinta desszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 teáskanál cukor
- 0,5 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- 7 kanál liszt
- 1 teáskanál olaj
Sütéshez:
- 1 evőkanál olaj
Töltéshez:
- 20 dkg magozott meggy
- 4 evőkanál cukrozott kakaópor
- 1 evőkanál juharszirup
- tejszínhab
- csokiöntet
Elkészítése:
A tojásokat kikavarjuk a cukorral, a sóval, az étolajjal, majd apánként hozzákeverjük a lisztet és a tejet, végül az ásványvizet. Habverővel simára kavarjuk. A masszát pihentetjük kb fél órát, majd teflon serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Megszórjuk a palacsintákat kakaóporral, meglocsoljuk juharsziruppal, majd a palacsinta szélét sorban kirakjuk meggyel és feltekerjük, majd ketté vágjuk.
Úgy tálaljuk, hogy a tányérra ráeszünk egy egyész palacsintát, amit szintén megszórunk kakaóporral, meglocsoljuk juharsziruppal, erre fektetjük a kettévágott, töltött palacsintát. Tejszínhab rózsákkal díszítjük, a közepükbe egy meggyet ültetünk, megszórjuk kakaóporral és meglocsoljuk csokiöntettel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »