Palacsinta desszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 teáskanál cukor
- 0,5 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- 7 kanál liszt
- 1 teáskanál olaj
Sütéshez:
- 1 evőkanál olaj
Töltéshez:
- 20 dkg magozott meggy
- 4 evőkanál cukrozott kakaópor
- 1 evőkanál juharszirup
- tejszínhab
- csokiöntet
Elkészítése:
A tojásokat kikavarjuk a cukorral, a sóval, az étolajjal, majd apánként hozzákeverjük a lisztet és a tejet, végül az ásványvizet. Habverővel simára kavarjuk. A masszát pihentetjük kb fél órát, majd teflon serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Megszórjuk a palacsintákat kakaóporral, meglocsoljuk juharsziruppal, majd a palacsinta szélét sorban kirakjuk meggyel és feltekerjük, majd ketté vágjuk.
Úgy tálaljuk, hogy a tányérra ráeszünk egy egyész palacsintát, amit szintén megszórunk kakaóporral, meglocsoljuk juharsziruppal, erre fektetjük a kettévágott, töltött palacsintát. Tejszínhab rózsákkal díszítjük, a közepükbe egy meggyet ültetünk, megszórjuk kakaóporral és meglocsoljuk csokiöntettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »