Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsinta desszert recept

Palacsinta desszert
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 teáskanál cukor
    • 0,5 dl tej
    • 2 dl ásványvíz
    • 7 kanál liszt
    • 1 teáskanál olaj

    Sütéshez:

    • 1 evőkanál olaj

    Töltéshez:

    • 20 dkg magozott meggy
    • 4 evőkanál cukrozott kakaópor
    • 1 evőkanál juharszirup
    • tejszínhab
    • csokiöntet

    Elkészítése:

    A tojásokat kikavarjuk a cukorral, a sóval, az étolajjal, majd apánként hozzákeverjük a lisztet és a tejet, végül az ásványvizet. Habverővel simára kavarjuk. A masszát pihentetjük kb fél órát, majd teflon serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

    Megszórjuk a palacsintákat kakaóporral, meglocsoljuk juharsziruppal, majd a palacsinta szélét sorban kirakjuk meggyel és feltekerjük, majd ketté vágjuk.

    Úgy tálaljuk, hogy a tányérra ráeszünk egy egyész palacsintát, amit szintén megszórunk kakaóporral, meglocsoljuk juharsziruppal, erre fektetjük a kettévágott, töltött palacsintát. Tejszínhab rózsákkal díszítjük, a közepükbe egy meggyet ültetünk, megszórjuk kakaóporral és meglocsoljuk csokiöntettel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá