Palacsinta desszert

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Palacsinta desszert

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,5 dl tej
  • 2 dl ásványvíz
  • 7 kanál liszt
  • 1 teáskanál olaj

Sütéshez:

  • 1 evőkanál olaj

Töltéshez:

  • 20 dkg magozott meggy
  • 4 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 1 evőkanál juharszirup
  • tejszínhab
  • csokiöntet

Elkészítése:

A tojásokat kikavarjuk a cukorral, a sóval, az étolajjal, majd apánként hozzákeverjük a lisztet és a tejet, végül az ásványvizet. Habverővel simára kavarjuk. A masszát pihentetjük kb fél órát, majd teflon serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

Megszórjuk a palacsintákat kakaóporral, meglocsoljuk juharsziruppal, majd a palacsinta szélét sorban kirakjuk meggyel és feltekerjük, majd ketté vágjuk.

Úgy tálaljuk, hogy a tányérra ráeszünk egy egyész palacsintát, amit szintén megszórunk kakaóporral, meglocsoljuk juharsziruppal, erre fektetjük a kettévágott, töltött palacsintát. Tejszínhab rózsákkal díszítjük, a közepükbe egy meggyet ültetünk, megszórjuk kakaóporral és meglocsoljuk csokiöntettel.