Palacsinta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- kb 2 dl szódavíz
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- 1/2 dl étolaj
Meggyes krém:
- 1 ü meggybefőtt
- cukor ízlés szerint
- 1-2 ek étkezési keményítő
- tejszínhab
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból (az olaj kivételével) a szokásos módon palacsintatésztát keverünk, majd olajozott sütőben vékony palacsintákat sütünk.
A befőttet levestől egy lábasba öntjük és cukrot adunk hozzá ízlés szerint, majd felforraljuk és kb fél dl vízben feloldott 1-2 ek-nyi keményítővel besürítjük.
A palacsintákat négybe hajtjuk és a meggyes krémmel, tejszínhabbal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »