Palacsinta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- kb 2 dl szódavíz
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipetnyi só
- 1/2 dl étolaj
Meggyes krém:
- 1 ü meggybefőtt
- cukor ízlés szerint
- 1-2 ek étkezési keményítő
- tejszínhab
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból (az olaj kivételével) a szokásos módon palacsintatésztát keverünk, majd olajozott sütőben vékony palacsintákat sütünk.
A befőttet levestől egy lábasba öntjük és cukrot adunk hozzá ízlés szerint, majd felforraljuk és kb fél dl vízben feloldott 1-2 ek-nyi keményítővel besürítjük.
A palacsintákat négybe hajtjuk és a meggyes krémmel, tejszínhabbal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

