Olasz gombás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 20 db sós palacsinta
- 30 dkg gomba
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- só
- törött bors
- 1 babérlevél
- 1 kis ágacska friss rozmaring ( lehet szárított is friss hiányában )
Elkészítése:
Az olajban megpirítjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát,
hozzáadjuk a szintén apróra vágott ( vagy átnyomott ) fokhagymagerezdet, a megtisztított, apróra vágott gombát, a paradicsompürét, a fűszereket, és 1 dl vízzel, vagy vörös borral fölengedjük. 10 percig pároljuk. Egy palacsintát kör alakú tűzálló tálra fektetünk, megkenjük a gombával és megszórjuk reszelt sajttal. Rá egy másik palacsintát, kenés, szórás…Az utolsó palacsintára csak reszelt sajtot teszünk. Betesszük a sütőbe, de csak annyi időre, hogy a sajt ráolvadjon. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

