Olasz gombás palacsinta recept

Hozzávalók:
- 20 db sós palacsinta
- 30 dkg gomba
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- só
- törött bors
- 1 babérlevél
- 1 kis ágacska friss rozmaring ( lehet szárított is friss hiányában )
Elkészítése:
Az olajban megpirítjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát,
hozzáadjuk a szintén apróra vágott ( vagy átnyomott ) fokhagymagerezdet, a megtisztított, apróra vágott gombát, a paradicsompürét, a fűszereket, és 1 dl vízzel, vagy vörös borral fölengedjük. 10 percig pároljuk. Egy palacsintát kör alakú tűzálló tálra fektetünk, megkenjük a gombával és megszórjuk reszelt sajttal. Rá egy másik palacsintát, kenés, szórás…Az utolsó palacsintára csak reszelt sajtot teszünk. Betesszük a sütőbe, de csak annyi időre, hogy a sajt ráolvadjon. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »