Mogyorós, fehércsoki krémes tejszínhabos palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 50 dkg liszt
- só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs szárított élesztő
- kb fél liter tej
- langyos víz
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Krémhez:
- mogyorókrém
- 1 cs hidegen keverhető vaníliakrém
- 3 dl tej
- 10 dkg fehércsoki
- 4 dkg teavaj
- tejszínhab
Elkészítése:
A palacsintatésztát bekeverem és legalább fél órát hagyom állni. Ha nagyon sűrű még hígítom tejjel vagy vízzel, majd kisütöm a palacsintákat.
Közben a vaníliakrémet kikeverem a tejjel, a csokit és a vajat felolvasztom és a vaníliás krémhez keverem.
A kisült, még forró palacsintát megkenem a mogyorókrémmel, ennek a tetejére jön a fehércsokis krém. Feltekerem és tejszínhabbal tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

