Mogyorós, fehércsoki krémes tejszínhabos palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 50 dkg liszt
- só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs szárított élesztő
- kb fél liter tej
- langyos víz
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Krémhez:
- mogyorókrém
- 1 cs hidegen keverhető vaníliakrém
- 3 dl tej
- 10 dkg fehércsoki
- 4 dkg teavaj
- tejszínhab
Elkészítése:
A palacsintatésztát bekeverem és legalább fél órát hagyom állni. Ha nagyon sűrű még hígítom tejjel vagy vízzel, majd kisütöm a palacsintákat.
Közben a vaníliakrémet kikeverem a tejjel, a csokit és a vajat felolvasztom és a vaníliás krémhez keverem.
A kisült, még forró palacsintát megkenem a mogyorókrémmel, ennek a tetejére jön a fehércsokis krém. Feltekerem és tejszínhabbal tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

