Mogyorós, fehércsoki krémes tejszínhabos palacsinta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 50 dkg liszt
- só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs szárított élesztő
- kb fél liter tej
- langyos víz
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Krémhez:
- mogyorókrém
- 1 cs hidegen keverhető vaníliakrém
- 3 dl tej
- 10 dkg fehércsoki
- 4 dkg teavaj
- tejszínhab
Elkészítése:
A palacsintatésztát bekeverem és legalább fél órát hagyom állni. Ha nagyon sűrű még hígítom tejjel vagy vízzel, majd kisütöm a palacsintákat.
Közben a vaníliakrémet kikeverem a tejjel, a csokit és a vajat felolvasztom és a vaníliás krémhez keverem.
A kisült, még forró palacsintát megkenem a mogyorókrémmel, ennek a tetejére jön a fehércsokis krém. Feltekerem és tejszínhabbal tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.