Mogyorós, fehércsoki krémes tejszínhabos palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 50 dkg liszt
- só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs szárított élesztő
- kb fél liter tej
- langyos víz
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Krémhez:
- mogyorókrém
- 1 cs hidegen keverhető vaníliakrém
- 3 dl tej
- 10 dkg fehércsoki
- 4 dkg teavaj
- tejszínhab
Elkészítése:
A palacsintatésztát bekeverem és legalább fél órát hagyom állni. Ha nagyon sűrű még hígítom tejjel vagy vízzel, majd kisütöm a palacsintákat.
Közben a vaníliakrémet kikeverem a tejjel, a csokit és a vajat felolvasztom és a vaníliás krémhez keverem.
A kisült, még forró palacsintát megkenem a mogyorókrémmel, ennek a tetejére jön a fehércsokis krém. Feltekerem és tejszínhabbal tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »