Meggyes mákos palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,25 kg liszt
- 0,5 l tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 db vaníliás cukor
- mák
A töltelékhez:
- 1 meggykompót
- cukor
- keményítő
- sütéshez olaj
Elkészítése:
Az alapanyagokból palacsinta masszát kavarunk, kiolajazott serpenyőben szép vékony palacsintát sütünk.
A meggykompótot egy lábosban felmelegítjük és cukorral ízlés szerint édesítjük, majd a keményítővel krémesre besűrítjük.
Ezzel a meggy szósszal betöltjük a palacsintákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


