Meggyes-mákos nyuszi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 15 ek liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dl tej
- 5 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- kevés só
- olaj (a sütéshez)
- 15 dkg darálatlan mák
Meggyes töltelékhez:
- 1,5 ü magozott meggy
- 2 cs vanília vagy puncs ízű pudingpor
- 6 ek kristálycukor
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból híg tésztát készítünk, belekeverjük a mákot, majd vékony palacsintákat sütünk.
A meggy levével elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a magozott meggyet és a palacsintákat megtöltjük.
A palacsinták egyik felét bevágjuk, és a „nyuszik” fülét lehajtjuk. Olvasztott fehér csokoládéval szemet és orrot rajzolunk.
Tejszínhabbal díszítve is tálalhatjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


