Meggyes-mákos nyuszi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A palacsintához:
- 15 ek liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
- 5 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- kevés só
- olaj (a sütéshez)
- 15 dkg darálatlan mák
Meggyes töltelékhez:
- 1,5 ü magozott meggy
- 2 cs vanília vagy puncs ízű pudingpor
- 6 ek kristálycukor
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóiból híg tésztát készítünk, belekeverjük a mákot, majd vékony palacsintákat sütünk.
A meggy levével elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a magozott meggyet és a palacsintákat megtöltjük.
A palacsinták egyik felét bevágjuk, és a „nyuszik” fülét lehajtjuk. Olvasztott fehér csokoládéval szemet és orrot rajzolunk.
Tejszínhabbal díszítve is tálalhatjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »