Málnás amerikai palacsinta recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 2 ek olvasztott margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 púpos ek cukor
- 1 nagy csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 15 dkg málna
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A margarint elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva hozzá, csomómentes, sűrű masszává keverjük.
Egy serpenyőt felforrósítunk. A megtisztított málnát egy kicsit összedaraboljuk, majd a palacsinta tésztába keverjük.
A forró serpenyőt az első palacsinta előtt kikenjük egy pici margarinnal, majd egy merőkanál palacsintát teszünk a közepére.
Ha kezdenek megjelenni a pici buborékok, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Porcukorral meghintve, esetleg mézzel, vagy pudinggal lecsorgatva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »