Málnás amerikai palacsinta recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 2 ek olvasztott margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 púpos ek cukor
- 1 nagy csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 15 dkg málna
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A margarint elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva hozzá, csomómentes, sűrű masszává keverjük.
Egy serpenyőt felforrósítunk. A megtisztított málnát egy kicsit összedaraboljuk, majd a palacsinta tésztába keverjük.
A forró serpenyőt az első palacsinta előtt kikenjük egy pici margarinnal, majd egy merőkanál palacsintát teszünk a közepére.
Ha kezdenek megjelenni a pici buborékok, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Porcukorral meghintve, esetleg mézzel, vagy pudinggal lecsorgatva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

