Lábatlan/Mini palacsinta recept
Hozzávalók:
- 9 dkg finomliszt
- 9 dkg rétesliszt
- 3 ek kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, szétválasztva
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg olvasztott vaj
- kb. 2 dl tej
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, a palacsinta többi hozzávalóját összekeverjük, majd a habot is beleforgatjuk. 10 percig pihentetjük.
A palacsintasütőben egy kevés vajat vagy olajat megforrósítunk, és 1-1 ek. Tésztát ontunk, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálalhatjuk lekvárral, fahéjas porcukorral, nutellával, kakaóval vagy bármilyen ízlésünknek megfelelő töltelékkel. Ehetjük akár önmagában, vagy a mini palacsinták tetejét megkenhetjük, vagy akár kettőt összerakunk, akár egy szendvicset.
Tipp:
Tetejére rajzolhatunk “smileykat, mosolyokat” a következő módon: 6 dkg tortabevonó csokoládét gőz fölött vagy mikrohullámú készülékben felolvasztunk, és zsírpapírból összesodort, szűk szájú tölcsérbe toltjuk. A palacsintasütőben egy kevés vajat megforrósítunk, és a tölcsérrel 3 helyen szemet, orrot, nevető szájat rajzolunk a felolvadt csokoládéból. Ezekre a helyekre 1-1 ek tésztát ontunk, és ha az alsó fele megsült, óvatosan megfordítjuk, hogy a díszítés felülre kerüljön.
Sztori: Régebben, mikor a déd(!)nagymamám élt mindig ilyen palacsintákkal várt minket. Sohase tudtuk meg, hogy miért így nevezte őket: lábatlan, és sajnos, most már nem is fogjuk sohasem megtudni.