Lábatlan/Mini palacsinta recept

Hozzávalók:
- 9 dkg finomliszt
- 9 dkg rétesliszt
- 3 ek kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, szétválasztva
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg olvasztott vaj
- kb. 2 dl tej
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, a palacsinta többi hozzávalóját összekeverjük, majd a habot is beleforgatjuk. 10 percig pihentetjük.
A palacsintasütőben egy kevés vajat vagy olajat megforrósítunk, és 1-1 ek. Tésztát ontunk, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálalhatjuk lekvárral, fahéjas porcukorral, nutellával, kakaóval vagy bármilyen ízlésünknek megfelelő töltelékkel. Ehetjük akár önmagában, vagy a mini palacsinták tetejét megkenhetjük, vagy akár kettőt összerakunk, akár egy szendvicset.
Tipp:
Tetejére rajzolhatunk “smileykat, mosolyokat” a következő módon: 6 dkg tortabevonó csokoládét gőz fölött vagy mikrohullámú készülékben felolvasztunk, és zsírpapírból összesodort, szűk szájú tölcsérbe toltjuk. A palacsintasütőben egy kevés vajat megforrósítunk, és a tölcsérrel 3 helyen szemet, orrot, nevető szájat rajzolunk a felolvadt csokoládéból. Ezekre a helyekre 1-1 ek tésztát ontunk, és ha az alsó fele megsült, óvatosan megfordítjuk, hogy a díszítés felülre kerüljön.
Sztori: Régebben, mikor a déd(!)nagymamám élt mindig ilyen palacsintákkal várt minket. Sohase tudtuk meg, hogy miért így nevezte őket: lábatlan, és sajnos, most már nem is fogjuk sohasem megtudni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »