Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, a palacsinta többi hozzávalóját összekeverjük, majd a habot is beleforgatjuk. 10 percig pihentetjük.
A palacsintasütőben egy kevés vajat vagy olajat megforrósítunk, és 1-1 ek. Tésztát ontunk, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálalhatjuk lekvárral, fahéjas porcukorral, nutellával, kakaóval vagy bármilyen ízlésünknek megfelelő töltelékkel. Ehetjük akár önmagában, vagy a mini palacsinták tetejét megkenhetjük, vagy akár kettőt összerakunk, akár egy szendvicset.
Tetejére rajzolhatunk “smileykat, mosolyokat” a következő módon: 6 dkg tortabevonó csokoládét gőz fölött vagy mikrohullámú készülékben felolvasztunk, és zsírpapírból összesodort, szűk szájú tölcsérbe toltjuk. A palacsintasütőben egy kevés vajat megforrósítunk, és a tölcsérrel 3 helyen szemet, orrot, nevető szájat rajzolunk a felolvadt csokoládéból. Ezekre a helyekre 1-1 ek tésztát ontunk, és ha az alsó fele megsült, óvatosan megfordítjuk, hogy a díszítés felülre kerüljön.
Sztori: Régebben, mikor a déd(!)nagymamám élt mindig ilyen palacsintákkal várt minket. Sohase tudtuk meg, hogy miért így nevezte őket: lábatlan, és sajnos, most már nem is fogjuk sohasem megtudni.