Kókuszos gofri recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 púpos kk sütőpor
- 1 csipet só
- 5 dkg kókuszreszelék
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 ek olaj
- 4 dl tej
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és az olajjal simára keverjük.
Beleszórjuk a kókuszreszeléket, majd a sütőporos lisztet.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává keverjük.
Addig pihentetjük, míg a gofri sütő bemelegszik.
Kikenjük vékonyan olajjal, majd egy kevés masszát bele téve pár perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve, lekvárral, mogyorókrémmel, esetleg pudinggal kínáljuk.
Tipp:
Van egy gofri sütőm, ami elég ritkán kerül elő. Most leporoltam és sütöttem benne egy adag kókuszos finomságot. A tésztája nem túl édes, ezért igencsak elbírja a porcukrot, no meg az édes krémeket, de a család egy része a kevésbé édes változatot kedveli.
Nekem 8 db 5 szív alakú formát tartalmazó gofri lett ebből az adag tésztából. A 3 fokozatú sütő 2-es és 3-as fokozata között sütöttem kb. 5-6 percet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »