Királyi palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta tésztához: (26 cm-es serpenyőben sütve) 6 db palacsintához:
- 180 g finomliszt
- 2 dl tej
- 1,5 dl szódavíz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál étolaj
Töltéshez:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg karfiol
A mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- só
- szerecsendió
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- csipet só
Továbbá:
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük.
A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
A mártást elkészítjük. A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, a tejjel simára keverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és sűrűre felfőzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük, a tojással, tejföllel simára keverjük.
A karfiolrózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
A palacsinták betöltése: a palacsintát megkenjük a mártással, szórunk rá reszelt sajtot, a csirkehúsból teszünk rá, majd a karfiolt és megszórjuk reszelt sajttal. 4-be hajtjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük, mártást csurgatunk rá és megszórjuk reszelt sajttal. A többi palacsintánál is így járunk el.
200 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Annyira finom lett, olyan dubarry csirkével töltött palacsinta. Saját találmány.