Királyi palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsinta tésztához: (26 cm-es serpenyőben sütve) 6 db palacsintához:
- 180 g finomliszt
- 2 dl tej
- 1,5 dl szódavíz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál étolaj
Töltéshez:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg karfiol
A mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- só
- szerecsendió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- csipet só
Továbbá:
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük.
A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
A mártást elkészítjük. A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, a tejjel simára keverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és sűrűre felfőzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük, a tojással, tejföllel simára keverjük.
A karfiolrózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
A palacsinták betöltése: a palacsintát megkenjük a mártással, szórunk rá reszelt sajtot, a csirkehúsból teszünk rá, majd a karfiolt és megszórjuk reszelt sajttal. 4-be hajtjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük, mártást csurgatunk rá és megszórjuk reszelt sajttal. A többi palacsintánál is így járunk el.
200 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Annyira finom lett, olyan dubarry csirkével töltött palacsinta. Saját találmány.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »