Karib palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsintatészta:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 csapott ek finomliszt
- 1 teáskanál só
- 5 dl tej
- 0.5 dl napraforgó olaj
- 2 ek cukor
Töltelékhez:
- 3 közepes banán
- 1 ek citromlé
- 10 dkg dió (darált)
- 3 ek porcukor
Vanília mártáshoz:
- 5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Palacsintatészta:
A tésztához az alapanyagokat jól kikeverjük, és egyesével kisütjük.
Töltelékhez:
A banánt összeturmixoljuk, hozzáadjuk a citromlevet, a darált diót, a porcukrot, és jól kikeverjük. Ezzel a töltelékkel minden palacsintát megtöltünk, és felcsavarjuk őket.
Vanília mártáshoz:
A tojásokat kettévesszük, és a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgákat, fél dl tejet, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral jól kikeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejhez, és habverővel keverjük, amíg besűrűsödik.
A tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
A megtöltött palacsintákhoz tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »