Karib palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsintatészta:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 csapott ek finomliszt
- 1 teáskanál só
- 5 dl tej
- 0.5 dl napraforgó olaj
- 2 ek cukor
Töltelékhez:
- 3 közepes banán
- 1 ek citromlé
- 10 dkg dió (darált)
- 3 ek porcukor
Vanília mártáshoz:
- 5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Palacsintatészta:
A tésztához az alapanyagokat jól kikeverjük, és egyesével kisütjük.
Töltelékhez:
A banánt összeturmixoljuk, hozzáadjuk a citromlevet, a darált diót, a porcukrot, és jól kikeverjük. Ezzel a töltelékkel minden palacsintát megtöltünk, és felcsavarjuk őket.
Vanília mártáshoz:
A tojásokat kettévesszük, és a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgákat, fél dl tejet, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral jól kikeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejhez, és habverővel keverjük, amíg besűrűsödik.
A tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
A megtöltött palacsintákhoz tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »