Kakaós palacsinta gesztenyés töltelékkel recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg finomliszt
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 1 csipet só
- 4 ek napraforgó olaj
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 1 ek rum
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A lisztet és a kakaóport egy tálba tesszük. A tojásokat beleütjük, majd a tejjel simára keverjük.
Csak ezután hígítjuk szódavízzel. Megsózzuk, és az olajat is beleöntjük. 15 percig pihentetjük, majd egyesével kisütjük.
Töltelék készítése:
A gesztenyemasszát a mascarponével, a rummal és a porcukorral kikeverjük, és a palacsintákat megtöltjük vele.
A kakaós palacsinta gesztenyés töltelékkel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

