Kakaós csúsztatott palacsinta,málnalekvárral recept
Hozzávalók:
- 5 dkg margarin
- 3-4 ek cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs vaníliás cukor
- 5 kanál liszt
- tej annyi,hogy egy átlagosnál sűrűbb tésztát kapjunk
- pici só
- cukrozott kakaó
- málnalekvár
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A palacsintának a margarint kikavarom a cukorral,vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. Belekavarom a lisztet is.
A tojásfehérjéket a sóval felverem,és lassan a kikavart margarinhoz adom. Ez után jöhet a tej,annyi amennyitől egy sűrűbb palacsintatésztát kapok. A palacsintáknak csak az egyik felét sütöm mindig, így csúsztatom egymásra,alulra a sült fele kerüljön mindig, közé cukrozott kakaót szórok. Aki szereti tehet őrölt diót,mákot,lekvárt is,akár felváltva is. Amikor az utolsó palacsinta is kész,azt sült felével fölfele teszem,majd megkenem a málnalekvárral.
Jó étvágyat !!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

