Kakaós csúsztatott palacsinta,málnalekvárral recept
Hozzávalók:
- 5 dkg margarin
- 3-4 ek cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs vaníliás cukor
- 5 kanál liszt
- tej annyi,hogy egy átlagosnál sűrűbb tésztát kapjunk
- pici só
- cukrozott kakaó
- málnalekvár
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A palacsintának a margarint kikavarom a cukorral,vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. Belekavarom a lisztet is.
A tojásfehérjéket a sóval felverem,és lassan a kikavart margarinhoz adom. Ez után jöhet a tej,annyi amennyitől egy sűrűbb palacsintatésztát kapok. A palacsintáknak csak az egyik felét sütöm mindig, így csúsztatom egymásra,alulra a sült fele kerüljön mindig, közé cukrozott kakaót szórok. Aki szereti tehet őrölt diót,mákot,lekvárt is,akár felváltva is. Amikor az utolsó palacsinta is kész,azt sült felével fölfele teszem,majd megkenem a málnalekvárral.
Jó étvágyat !!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

