Kakaós-almás palacsinta recept

Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dl tej
- 0,5 l szénsavas víz
- 70 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 púpos ek kakaópor
- 1 nagyobb alma reszelve
- 1 ek citromlé
- kevés olaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a tejet, sót és a lisztet. A lisztet simára kevertem, majd hozzáöntöttem 3 dl szénsavas vizet, kakaóport, citromlevet, lereszelt almát és egy kevés olajat, majd ezeket jól elkevertem.
A maradék vízzel hígítottam még rajta (liszt és alma mennyiségétől függ, hogy kell-e mind). Ezek után lehet sütögetni.
Jó étvágyat!
Tipp:
Persze kakaó nélkül is nagyon finom. :)
Én málnás pudingot is készítettem mellé, a pudingpor utasítását követve, + 1 dl tejjel többet tettem bele, hogy hígabb legyen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »