Kakaós-almás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 dl tej
- 0,5 l szénsavas víz
- 70 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 púpos ek kakaópor
- 1 nagyobb alma reszelve
- 1 ek citromlé
- kevés olaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a tejet, sót és a lisztet. A lisztet simára kevertem, majd hozzáöntöttem 3 dl szénsavas vizet, kakaóport, citromlevet, lereszelt almát és egy kevés olajat, majd ezeket jól elkevertem.
A maradék vízzel hígítottam még rajta (liszt és alma mennyiségétől függ, hogy kell-e mind). Ezek után lehet sütögetni.
Jó étvágyat!
Tipp:
Persze kakaó nélkül is nagyon finom. :)
Én málnás pudingot is készítettem mellé, a pudingpor utasítását követve, + 1 dl tejjel többet tettem bele, hogy hígabb legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

