Kakaós-almás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 dl tej
- 0,5 l szénsavas víz
- 70 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 púpos ek kakaópor
- 1 nagyobb alma reszelve
- 1 ek citromlé
- kevés olaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a tejet, sót és a lisztet. A lisztet simára kevertem, majd hozzáöntöttem 3 dl szénsavas vizet, kakaóport, citromlevet, lereszelt almát és egy kevés olajat, majd ezeket jól elkevertem.
A maradék vízzel hígítottam még rajta (liszt és alma mennyiségétől függ, hogy kell-e mind). Ezek után lehet sütögetni.
Jó étvágyat!
Tipp:
Persze kakaó nélkül is nagyon finom. :)
Én málnás pudingot is készítettem mellé, a pudingpor utasítását követve, + 1 dl tejjel többet tettem bele, hogy hígabb legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

