Kakaós-almás palacsinta recept

Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dl tej
- 0,5 l szénsavas víz
- 70 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 púpos ek kakaópor
- 1 nagyobb alma reszelve
- 1 ek citromlé
- kevés olaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a tejet, sót és a lisztet. A lisztet simára kevertem, majd hozzáöntöttem 3 dl szénsavas vizet, kakaóport, citromlevet, lereszelt almát és egy kevés olajat, majd ezeket jól elkevertem.
A maradék vízzel hígítottam még rajta (liszt és alma mennyiségétől függ, hogy kell-e mind). Ezek után lehet sütögetni.
Jó étvágyat!
Tipp:
Persze kakaó nélkül is nagyon finom. :)
Én málnás pudingot is készítettem mellé, a pudingpor utasítását követve, + 1 dl tejjel többet tettem bele, hogy hígabb legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »