Húsos palacsintatorta recept
Hozzávalók:
Palacsinta :
- 25 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 3 dl tej
- kb 2 dl szódavíz
- 0 , 5 dl olaj
Töltelék:
- 50 dkg csirkemell
- 2 felsőcomb filé
- 1 vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- só, bors, ételízesítő
- 1 dl tejföl
- 10 dkg füstölt sajt
Tetejére:
- 2 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bors
- aprított metélőhagyma és petrezselyem
Elkészítése:
A palacsinta tésztához keverjük simára a hozzávalókat és tegyük hűtőbe a felhasználásig.
A töltelékhez pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát, hintsük meg pirospaprikával és adjuk hozzá a felkockázott csirkehúst. Ízesítsük és süssük a zsírjára, majd adjuk hozzá a tejfölt és forraljuk össze. Azután tegyük egy késes aprítóba, aprítsuk fel és keverjük hozzá a reszelt sajtot.
Süssük ki a palacsintákat, majd töltsük be a húsmasszával és tekerjük fel.
Egy kb 24 cm – es kapcsos tortaformát vajazzunk ki és hintsük meg zsemlemorzsával, majd egy palacsintát tekerjünk csigaformára és tegyük a forma közepébe. A többi palacsintát pedig helyezzük köréje.
Kenjük a tetejére a tojással elkevert zöld fűszeres tejfölt és tegyük a forró 190 °C – os sütőbe. Süssük addig, amíg a teteje szép pirosra nem sül.