Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos palacsintatorta recept

Húsos palacsintatorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Palacsinta :

    • 25 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 1 kk cukor
    • 3 dl tej
    • kb 2 dl szódavíz
    • 0 , 5 dl olaj

    Töltelék:

    • 50 dkg csirkemell
    • 2 felsőcomb filé
    • 1 vöröshagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • só, bors, ételízesítő
    • 1 dl tejföl
    • 10 dkg füstölt sajt

    Tetejére:

    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • aprított metélőhagyma és petrezselyem

    Elkészítése:

    A palacsinta tésztához keverjük simára a hozzávalókat és tegyük hűtőbe a felhasználásig.

    A töltelékhez pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát, hintsük meg pirospaprikával és adjuk hozzá a felkockázott csirkehúst. Ízesítsük és süssük a zsírjára, majd adjuk hozzá a tejfölt és forraljuk össze. Azután tegyük egy késes aprítóba, aprítsuk fel és keverjük hozzá a reszelt sajtot.

    Süssük ki a palacsintákat, majd töltsük be a húsmasszával és tekerjük fel.

    Egy kb 24 cm – es kapcsos tortaformát vajazzunk ki és hintsük meg zsemlemorzsával, majd egy palacsintát tekerjünk csigaformára és tegyük a forma közepébe. A többi palacsintát pedig helyezzük köréje.

    Kenjük a tetejére a tojással elkevert zöld fűszeres tejfölt és tegyük a forró 190 °C – os sütőbe. Süssük addig, amíg a teteje szép pirosra nem sül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá