Húsos palacsintatorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Palacsinta :

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 tk só
  • 1 kk cukor
  • 3 dl tej
  • kb 2 dl szódavíz
  • 0 , 5 dl olaj

Töltelék:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 felsőcomb filé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • só, bors, ételízesítő
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg füstölt sajt

Tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • bors
  • aprított metélőhagyma és petrezselyem

Elkészítése:

A palacsinta tésztához keverjük simára a hozzávalókat és tegyük hűtőbe a felhasználásig.

A töltelékhez pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát, hintsük meg pirospaprikával és adjuk hozzá a felkockázott csirkehúst. Ízesítsük és süssük a zsírjára, majd adjuk hozzá a tejfölt és forraljuk össze. Azután tegyük egy késes aprítóba, aprítsuk fel és keverjük hozzá a reszelt sajtot.

Süssük ki a palacsintákat, majd töltsük be a húsmasszával és tekerjük fel.

Egy kb 24 cm – es kapcsos tortaformát vajazzunk ki és hintsük meg zsemlemorzsával, majd egy palacsintát tekerjünk csigaformára és tegyük a forma közepébe. A többi palacsintát pedig helyezzük köréje.

Kenjük a tetejére a tojással elkevert zöld fűszeres tejfölt és tegyük a forró 190 °C – os sütőbe. Süssük addig, amíg a teteje szép pirosra nem sül.