Hozzávalók:
Palacsinta :
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A palacsinta tésztához keverjük simára a hozzávalókat és tegyük hűtőbe a felhasználásig.
A töltelékhez pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát, hintsük meg pirospaprikával és adjuk hozzá a felkockázott csirkehúst. Ízesítsük és süssük a zsírjára, majd adjuk hozzá a tejfölt és forraljuk össze. Azután tegyük egy késes aprítóba, aprítsuk fel és keverjük hozzá a reszelt sajtot.
Süssük ki a palacsintákat, majd töltsük be a húsmasszával és tekerjük fel.
Egy kb 24 cm – es kapcsos tortaformát vajazzunk ki és hintsük meg zsemlemorzsával, majd egy palacsintát tekerjünk csigaformára és tegyük a forma közepébe. A többi palacsintát pedig helyezzük köréje.
Kenjük a tetejére a tojással elkevert zöld fűszeres tejfölt és tegyük a forró 190 °C – os sütőbe. Süssük addig, amíg a teteje szép pirosra nem sül.