Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi palacsinta recept

Hortobágyi palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a palacsinta tésztához:

    • liszt
    • szódavíz
    • kevés tej
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 fehér paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 pohár tejföl(400 gr-osat használtam)

    Elkészítés:

    Pörköltet készítek a darált húsból. Megtisztítom, feldarabolom a hagymákat és 2 ek olajon megdinsztelem.

    Hozzáadom a darált húst, felkarikázott paprikát, negyedelt paradicsomot. Sózom, borsozom, fehéredésig pirítom, majd a tűzről lehúzva hozzákeverem az őrölt paprikát, felöntöm vízzel (annyival, hogy ellepje) és addig főzöm, míg a hús megpuhul.

    Ügyeljünk, hogy jó bő szaftja maradjon.

    Közben kisütök 12 db sós palacsintát. Ha kész a pörkölt a húst szűrőlapáttal kiszedem, a szafthoz hozzákeverem a tejfölt és összeforralom (ha nagyon híg a leve akkor a tejfölhöz 1-2 ek lisztet is keverek). A kiszedett húshoz annyi szaftot adok, hogy kenhető legyen.

    A húsmasszát a palacsintákba töltöm úgy, hogy amikor a tölteléket beleraktam kissé behajtom a palacsinta szembelevő két oldalát, majd alulról jó szorosan feltekerem.

    Mivel ez az étel melegen a legfinomabb, ezért hőállótálba sorakoztatom, a megmaradt szaftot ráöntöm és fogyasztás előtt a sütőben összeforrósítom.

    Tejföllel és zöldpetrezselyemmel díszítve tálalom.

    Arra ügyeljünk, hogyha nem marad elég szaftunk csak tálalásnál öntsük a palacsintákra (különben melegítés közben mind beszívja)!

    Jó sok mártással finom!!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá