Gundel palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 35 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek étolaj
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl szóda
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
Csokiöntet:
- 1 dl víz
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek kakaópor
- 1 tk vanília kivonat
- 1/2 tábla ét tortabevonó
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával (buborékos ásványvízzel) hígítjuk.
Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez összekeverjük a diót a cukorral és mindegyik palacsintát vastagon megszórjuk vele.
Négybe hajtjuk és egy lapos tálra vagy tálcára tesszük.
Az öntethez felfőzzük a vizet a cukorral, a kakaóporral és a vanília kivonattal, majd elzárjuk a lángot és belekeverjük a fél tábla tortabevonót.
Miután kihűlt, sűrű öntetszerű állaga lesz és tálaláskor meglocsoljuk vele a palacsintákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »