Gundel palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 35 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek étolaj
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl szóda
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
Csokiöntet:
- 1 dl víz
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek kakaópor
- 1 tk vanília kivonat
- 1/2 tábla ét tortabevonó
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával (buborékos ásványvízzel) hígítjuk.
Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez összekeverjük a diót a cukorral és mindegyik palacsintát vastagon megszórjuk vele.
Négybe hajtjuk és egy lapos tálra vagy tálcára tesszük.
Az öntethez felfőzzük a vizet a cukorral, a kakaóporral és a vanília kivonattal, majd elzárjuk a lángot és belekeverjük a fél tábla tortabevonót.
Miután kihűlt, sűrű öntetszerű állaga lesz és tálaláskor meglocsoljuk vele a palacsintákat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »