Gundel palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 35 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek étolaj
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl szóda
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
Csokiöntet:
- 1 dl víz
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek kakaópor
- 1 tk vanília kivonat
- 1/2 tábla ét tortabevonó
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával (buborékos ásványvízzel) hígítjuk.
Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez összekeverjük a diót a cukorral és mindegyik palacsintát vastagon megszórjuk vele.
Négybe hajtjuk és egy lapos tálra vagy tálcára tesszük.
Az öntethez felfőzzük a vizet a cukorral, a kakaóporral és a vanília kivonattal, majd elzárjuk a lángot és belekeverjük a fél tábla tortabevonót.
Miután kihűlt, sűrű öntetszerű állaga lesz és tálaláskor meglocsoljuk vele a palacsintákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »