Gundel palacsinta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 35 dkg liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek étolaj
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl szóda
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
Csokiöntet:
- 1 dl víz
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek kakaópor
- 1 tk vanília kivonat
- 1/2 tábla ét tortabevonó
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával (buborékos ásványvízzel) hígítjuk.
Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez összekeverjük a diót a cukorral és mindegyik palacsintát vastagon megszórjuk vele.
Négybe hajtjuk és egy lapos tálra vagy tálcára tesszük.
Az öntethez felfőzzük a vizet a cukorral, a kakaóporral és a vanília kivonattal, majd elzárjuk a lángot és belekeverjük a fél tábla tortabevonót.
Miután kihűlt, sűrű öntetszerű állaga lesz és tálaláskor meglocsoljuk vele a palacsintákat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.