Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gundel palacsinta recept

Gundel palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Palacsintához:

    • 35 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek étolaj
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dl szóda
    • csipet só

    Töltelék:

    • 25 dkg darált dió
    • 15 dkg kristálycukor

    Csokiöntet:

    • 1 dl víz
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 tk vanília kivonat
    • 1/2 tábla ét tortabevonó

    Elkészítése:

    A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával (buborékos ásványvízzel) hígítjuk.

    Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben megsütjük a palacsintákat.

    A töltelékhez összekeverjük a diót a cukorral és mindegyik palacsintát vastagon megszórjuk vele.

    Négybe hajtjuk és egy lapos tálra vagy tálcára tesszük.

    Az öntethez felfőzzük a vizet a cukorral, a kakaóporral és a vanília kivonattal, majd elzárjuk a lángot és belekeverjük a fél tábla tortabevonót.

    Miután kihűlt, sűrű öntetszerű állaga lesz és tálaláskor meglocsoljuk vele a palacsintákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá