Gundel palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gundel palacsinta

Hozzávalók:

Palacsintához:

  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 ek étolaj
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl szóda
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor

Csokiöntet:

  • 1 dl víz
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1/2 tábla ét tortabevonó

Elkészítése:

A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával (buborékos ásványvízzel) hígítjuk.

Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben megsütjük a palacsintákat.

A töltelékhez összekeverjük a diót a cukorral és mindegyik palacsintát vastagon megszórjuk vele.

Négybe hajtjuk és egy lapos tálra vagy tálcára tesszük.

Az öntethez felfőzzük a vizet a cukorral, a kakaóporral és a vanília kivonattal, majd elzárjuk a lángot és belekeverjük a fél tábla tortabevonót.

Miután kihűlt, sűrű öntetszerű állaga lesz és tálaláskor meglocsoljuk vele a palacsintákat.