Hozzávalók:
Palacsintához:
Töltelék:
Csokiöntet:
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával (buborékos ásványvízzel) hígítjuk.
Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez összekeverjük a diót a cukorral és mindegyik palacsintát vastagon megszórjuk vele.
Négybe hajtjuk és egy lapos tálra vagy tálcára tesszük.
Az öntethez felfőzzük a vizet a cukorral, a kakaóporral és a vanília kivonattal, majd elzárjuk a lángot és belekeverjük a fél tábla tortabevonót.
Miután kihűlt, sűrű öntetszerű állaga lesz és tálaláskor meglocsoljuk vele a palacsintákat.