Gundel palacsinta recept

Hozzávalók:
A palacsintához:
- 3 dl liszt
- 3 dl tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 1-2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- olaj a sütéshez
Töltelék hozzávalói:
- 10 ek darált dió
- 5 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek mazsola
- 1 dl rum (vagy rumaroma)
- 1 dl tejszín
Csokoládés öntet hozzávalói:
- 12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
- 2-3 dkg vaj
- 1 ek porcukor
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára. (egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni)
A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát, kisebb lángon süssük szép pirosra.
A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze. (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot, és rumot)
A kisült palacsintákat töltsük meg a diós töltelékkel, majd hajtogassuk mindegyiket háromszögbe.
A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük simára.
Tálalás előtt a megtöltött palacsintákat helyezzük rá egy tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »