Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 3 dl liszt
- 3 dl tej
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 1-2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- olaj a sütéshez
Töltelék hozzávalói:
- 10 ek darált dió
- 5 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek mazsola
- 1 dl rum (vagy rumaroma)
- 1 dl tejszín
Csokoládés öntet hozzávalói:
- 12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
- 2-3 dkg vaj
- 1 ek porcukor
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára. (egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni)
A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát, kisebb lángon süssük szép pirosra.
A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze. (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot, és rumot)
A kisült palacsintákat töltsük meg a diós töltelékkel, majd hajtogassuk mindegyiket háromszögbe.
A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük simára.
Tálalás előtt a megtöltött palacsintákat helyezzük rá egy tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.