Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gundel palacsinta recept

Gundel palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A palacsintához:

    • 3 dl liszt
    • 3 dl tej
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 1-2 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só
    • olaj a sütéshez

    Töltelék hozzávalói:

    • 10 ek darált dió
    • 5 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek mazsola
    • 1 dl rum (vagy rumaroma)
    • 1 dl tejszín

    Csokoládés öntet hozzávalói:

    • 12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
    • 2-3 dkg vaj
    • 1 ek porcukor
    • 1 dl tejszín

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára. (egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni)

    A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát, kisebb lángon süssük szép pirosra.

    A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze. (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot, és rumot)

    A kisült palacsintákat töltsük meg a diós töltelékkel, majd hajtogassuk mindegyiket háromszögbe.

    A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük simára.

    Tálalás előtt a megtöltött palacsintákat helyezzük rá egy tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá