Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gundel palacsinta recept

Gundel palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Töltelékhez:

    • 30 dkg darált dió
    • 10 dkg cukor
    • kb 1,5-2 dl tej
    • reszelt narancs héj (ízlés szerint)
    • őrölt fahéj (ízlés szerint)
    • rumaroma (ízlés szerint)

    Csokikrémhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 90 g étcsoki
    • 2 dl tej
    • 5 dkg cukor
    • 1 kk étkezési keményítő
    • 5 dkg margarin
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 2 dl habtejszín
    • rumaroma (ízlés szerint)

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Díszítéshez:

    • kb 2 dl habtejszín

    Töltéshez:

    • 10-12 palacsinta

    Elkészítése:

    Hagyományos módon palacsintát sütünk, ehhez a töltelékhez kb 10-12 db palacsintára lesz szükségünk.

    Először a diós tölteléket készítjük el. A tejet egy fazékban feltesszük melegedni. Közben megdaráljuk a diót és a cukorral összekeverjük. Ha a tej már elég meleg akkor beletesszük a cukros diót és felfőzzük. Utána félretesszük egy kicsit hűlni, majd ízesítjük reszelt narancs héjjal, rumaromával és a őrölt fahéjjal, majd jól összekeverjük. /Ha egy kicsit hígnak tűnik, akkor tegyünk bele egy kis zsemlemorzsát./

    Most a csokikrémet készítjük el. Egy másik fazékban beleöntjük a tejet melegedni, majd mikor már langyos, beletesszük a tördelt csokit és a margarint olvadni. Közben a tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük a étkezési keményítőt. Ha már a tejben elolvadt a csoki és a margarin akkor beleöntjük a cukros tojás sárgákat és addig főzzük, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni. Utána félretesszük, majd belekeverjük a kakaóport és a rumaromát. Az egészet jól összekeverjük.

    A tejszínt felverjük kemény habbá és a főzött csokikrémet beleöntjük a felvert habba és fakanállal jól összekeverjük.

    A palacsintát egy tányérra rakjuk, majd az egyik felét megkenjük a diókrémmel és háromszög alakúra hajtjuk. Megszórjuk porcukorral. Utána a tejszínt kemény habbá felverjük és a nyomózsákba töltjük. A töltött palacsintát leöntjük csokikrémmel és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.

    Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá