Gundel palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 30 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- kb 1,5-2 dl tej
- reszelt narancs héj (ízlés szerint)
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- rumaroma (ízlés szerint)
Csokikrémhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 90 g étcsoki
- 2 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 kk étkezési keményítő
- 5 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2 dl habtejszín
- rumaroma (ízlés szerint)
Szóráshoz:
- porcukor
Díszítéshez:
- kb 2 dl habtejszín
Töltéshez:
- 10-12 palacsinta
Elkészítése:
Hagyományos módon palacsintát sütünk, ehhez a töltelékhez kb 10-12 db palacsintára lesz szükségünk.
Először a diós tölteléket készítjük el. A tejet egy fazékban feltesszük melegedni. Közben megdaráljuk a diót és a cukorral összekeverjük. Ha a tej már elég meleg akkor beletesszük a cukros diót és felfőzzük. Utána félretesszük egy kicsit hűlni, majd ízesítjük reszelt narancs héjjal, rumaromával és a őrölt fahéjjal, majd jól összekeverjük. /Ha egy kicsit hígnak tűnik, akkor tegyünk bele egy kis zsemlemorzsát./
Most a csokikrémet készítjük el. Egy másik fazékban beleöntjük a tejet melegedni, majd mikor már langyos, beletesszük a tördelt csokit és a margarint olvadni. Közben a tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük a étkezési keményítőt. Ha már a tejben elolvadt a csoki és a margarin akkor beleöntjük a cukros tojás sárgákat és addig főzzük, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni. Utána félretesszük, majd belekeverjük a kakaóport és a rumaromát. Az egészet jól összekeverjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá és a főzött csokikrémet beleöntjük a felvert habba és fakanállal jól összekeverjük.
A palacsintát egy tányérra rakjuk, majd az egyik felét megkenjük a diókrémmel és háromszög alakúra hajtjuk. Megszórjuk porcukorral. Utána a tejszínt kemény habbá felverjük és a nyomózsákba töltjük. A töltött palacsintát leöntjük csokikrémmel és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »