Gundel palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 30 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- kb 1,5-2 dl tej
- reszelt narancs héj (ízlés szerint)
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- rumaroma (ízlés szerint)
Csokikrémhez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 90 g étcsoki
- 2 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 kk étkezési keményítő
- 5 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2 dl habtejszín
- rumaroma (ízlés szerint)
Szóráshoz:
- porcukor
Díszítéshez:
- kb 2 dl habtejszín
Töltéshez:
- 10-12 palacsinta
Elkészítése:
Hagyományos módon palacsintát sütünk, ehhez a töltelékhez kb 10-12 db palacsintára lesz szükségünk.
Először a diós tölteléket készítjük el. A tejet egy fazékban feltesszük melegedni. Közben megdaráljuk a diót és a cukorral összekeverjük. Ha a tej már elég meleg akkor beletesszük a cukros diót és felfőzzük. Utána félretesszük egy kicsit hűlni, majd ízesítjük reszelt narancs héjjal, rumaromával és a őrölt fahéjjal, majd jól összekeverjük. /Ha egy kicsit hígnak tűnik, akkor tegyünk bele egy kis zsemlemorzsát./
Most a csokikrémet készítjük el. Egy másik fazékban beleöntjük a tejet melegedni, majd mikor már langyos, beletesszük a tördelt csokit és a margarint olvadni. Közben a tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük a étkezési keményítőt. Ha már a tejben elolvadt a csoki és a margarin akkor beleöntjük a cukros tojás sárgákat és addig főzzük, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni. Utána félretesszük, majd belekeverjük a kakaóport és a rumaromát. Az egészet jól összekeverjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá és a főzött csokikrémet beleöntjük a felvert habba és fakanállal jól összekeverjük.
A palacsintát egy tányérra rakjuk, majd az egyik felét megkenjük a diókrémmel és háromszög alakúra hajtjuk. Megszórjuk porcukorral. Utána a tejszínt kemény habbá felverjük és a nyomózsákba töltjük. A töltött palacsintát leöntjük csokikrémmel és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat kívánok!