Gundel palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 30 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- kb 1,5-2 dl tej
- reszelt narancs héj (ízlés szerint)
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- rumaroma (ízlés szerint)
Csokikrémhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 90 g étcsoki
- 2 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 kk étkezési keményítő
- 5 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2 dl habtejszín
- rumaroma (ízlés szerint)
Szóráshoz:
- porcukor
Díszítéshez:
- kb 2 dl habtejszín
Töltéshez:
- 10-12 palacsinta
Elkészítése:
Hagyományos módon palacsintát sütünk, ehhez a töltelékhez kb 10-12 db palacsintára lesz szükségünk.
Először a diós tölteléket készítjük el. A tejet egy fazékban feltesszük melegedni. Közben megdaráljuk a diót és a cukorral összekeverjük. Ha a tej már elég meleg akkor beletesszük a cukros diót és felfőzzük. Utána félretesszük egy kicsit hűlni, majd ízesítjük reszelt narancs héjjal, rumaromával és a őrölt fahéjjal, majd jól összekeverjük. /Ha egy kicsit hígnak tűnik, akkor tegyünk bele egy kis zsemlemorzsát./
Most a csokikrémet készítjük el. Egy másik fazékban beleöntjük a tejet melegedni, majd mikor már langyos, beletesszük a tördelt csokit és a margarint olvadni. Közben a tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük a étkezési keményítőt. Ha már a tejben elolvadt a csoki és a margarin akkor beleöntjük a cukros tojás sárgákat és addig főzzük, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni. Utána félretesszük, majd belekeverjük a kakaóport és a rumaromát. Az egészet jól összekeverjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá és a főzött csokikrémet beleöntjük a felvert habba és fakanállal jól összekeverjük.
A palacsintát egy tányérra rakjuk, majd az egyik felét megkenjük a diókrémmel és háromszög alakúra hajtjuk. Megszórjuk porcukorral. Utána a tejszínt kemény habbá felverjük és a nyomózsákba töltjük. A töltött palacsintát leöntjük csokikrémmel és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »