Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 13 dkg liszt
- 0,5 l tej
- 1 dl szódavíz
- 6 dkg csokoládé
- 2 dkg kakaópor
- vaníliás cukor
- 4 cl rum
- 13 dkg darált dió
- fél citrom
- 2 dkg mazsola
- 6 dkg cukor
Elkészítése:
Palacsinta:
Tojás, tej, szóda, liszt, só, cukor hozzáadási sorrendben sima, habtejszín állagú masszát készítünk. Majd 5-10 perc pihentetés után forró, olajozott serpenyőben kisütjük vékonyan adagolva.
Diókrém:
cukros tejet forralunk, ebbe reszelt citromhéjat, diót darálva, vaníliás cukrot és mazsolát teszünk, aztán lefedjük. A rumot tálalás előtt keverjük hozzá, hogy az aromája megmaradjon.
Csokoládémártás:
A csoki darabokat vízben felolvasztjuk, majd liszttel besűrűsítjük, ízlés szerint cukrozzuk. Hogy fényesebb legyen, rakhatunk bele egy pici olajat.
A palacsintákat kb. 2 mm vastagságban töltjük, háromszög alakúra hajtjuk és bevonjuk a csokoládémártással.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


