Gundel palacsinta recept

Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg liszt
- 0,5 l tej
- 1 dl szódavíz
- 6 dkg csokoládé
- 2 dkg kakaópor
- vaníliás cukor
- 4 cl rum
- 13 dkg darált dió
- fél citrom
- 2 dkg mazsola
- 6 dkg cukor
Elkészítése:
Palacsinta:
Tojás, tej, szóda, liszt, só, cukor hozzáadási sorrendben sima, habtejszín állagú masszát készítünk. Majd 5-10 perc pihentetés után forró, olajozott serpenyőben kisütjük vékonyan adagolva.
Diókrém:
cukros tejet forralunk, ebbe reszelt citromhéjat, diót darálva, vaníliás cukrot és mazsolát teszünk, aztán lefedjük. A rumot tálalás előtt keverjük hozzá, hogy az aromája megmaradjon.
Csokoládémártás:
A csoki darabokat vízben felolvasztjuk, majd liszttel besűrűsítjük, ízlés szerint cukrozzuk. Hogy fényesebb legyen, rakhatunk bele egy pici olajat.
A palacsintákat kb. 2 mm vastagságban töltjük, háromszög alakúra hajtjuk és bevonjuk a csokoládémártással.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »