Gombás-tojásos-húsos raguval töltött rántott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 liter tej
- só
- 0,5 dl olaj
Ragu:
- 25 dkg darált hús
- 20 dkg szeletelt gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 3-4 evőkanál étolaj
- kevés mustár
- bors
- só
- őrölt paprika
- kevés chilli szósz
- 1 db egész kemény FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
Remulád mártás:
- 1 dl tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk édes mustár
- 1 kis marék snidling
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 csemege uborka
- bors
- só
Elkészítése:
A palacsinta elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük.
A ragu elkészítése:
A kis kockákra vágott vöröshagymát az étolajon, kissé megsózva, fedő alatt puhára párolom.
Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát és a héjától megszabadított, felszeletelt paradicsomot.
Kicsit együtt párolom őket, majd hozzáadom a darált húst, sózom borsozom és fehéredésig pirítom. Ekkor ízlés szerint chilli szószt adok hozzá és egy kevés őrölt piros paprikát. Rádobom a felszeletelt gombát, azzal tovább párolom.
Az kevés levet enged, éppen csak, hogy meg tudjon puhulni a hússal együtt. Ekkor teszek bele egy evőkanálnyi édeskés mustárt, majd a megtisztított és villával összenyomkodott tojást. Leveszem a tűzről és bőven megszórom petrezselyemzölddel.
Amikor a ragu kihűlt, megtöltöm a palacsintákat, amiket négyszög alakúra hajtok. Szokásos módon panírozom és közepesen forró olajban kisütöm.
A remulád mártás elkészítése:
A mártáshoz a mustárt, a majonézt és a tejfölt jól összekevertem. Picit sóztam, borsoztam.
Az uborkát lereszeltem, a kapribogyót összevagdostam. Összeaprítottam a snidlinget is és a mártáshoz kevertem.
Hűtőszekrényben egy fél napig érleltem, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
A töltött palacsinta receptje 4 főre, a Remulád mártásé 2 főre van megadva!