Gombás-tojásos-húsos raguval töltött rántott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 liter tej
- só
- 0,5 dl olaj
Ragu:
- 25 dkg darált hús
- 20 dkg szeletelt gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 3-4 evőkanál étolaj
- kevés mustár
- bors
- só
- őrölt paprika
- kevés chilli szósz
- 1 db egész kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - petrezselyemzöld
Remulád mártás:
- 1 dl tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk édes mustár
- 1 kis marék snidling
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 csemege uborka
- bors
- só
Elkészítése:
A palacsinta elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük.
A ragu elkészítése:
A kis kockákra vágott vöröshagymát az étolajon, kissé megsózva, fedő alatt puhára párolom.
Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát és a héjától megszabadított, felszeletelt paradicsomot.
Kicsit együtt párolom őket, majd hozzáadom a darált húst, sózom borsozom és fehéredésig pirítom. Ekkor ízlés szerint chilli szószt adok hozzá és egy kevés őrölt piros paprikát. Rádobom a felszeletelt gombát, azzal tovább párolom.
Az kevés levet enged, éppen csak, hogy meg tudjon puhulni a hússal együtt. Ekkor teszek bele egy evőkanálnyi édeskés mustárt, majd a megtisztított és villával összenyomkodott tojást. Leveszem a tűzről és bőven megszórom petrezselyemzölddel.
Amikor a ragu kihűlt, megtöltöm a palacsintákat, amiket négyszög alakúra hajtok. Szokásos módon panírozom és közepesen forró olajban kisütöm.
A remulád mártás elkészítése:
A mártáshoz a mustárt, a majonézt és a tejfölt jól összekevertem. Picit sóztam, borsoztam.
Az uborkát lereszeltem, a kapribogyót összevagdostam. Összeaprítottam a snidlinget is és a mártáshoz kevertem.
Hűtőszekrényben egy fél napig érleltem, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
A töltött palacsinta receptje 4 főre, a Remulád mártásé 2 főre van megadva!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

