Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-tojásos-húsos raguval töltött rántott palacsinta recept

Gombás-tojásos-húsos raguval töltött rántott palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 liter tej
    • 0,5 dl olaj

    Ragu:

    • 25 dkg darált hús
    • 20 dkg szeletelt gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 3-4 evőkanál étolaj
    • kevés mustár
    • bors
    • őrölt paprika
    • kevés chilli szósz
    • 1 db egész kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • petrezselyemzöld

    Remulád mártás:

    • 1 dl tejföl
    • 2 ek majonéz
    • 1 tk édes mustár
    • 1 kis marék snidling
    • 1 evőkanál kapribogyó
    • 1 csemege uborka
    • bors

    Elkészítése:

    A palacsinta elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük.

    A ragu elkészítése:

    A kis kockákra vágott vöröshagymát az étolajon, kissé megsózva, fedő alatt puhára párolom.

    Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát és a héjától megszabadított, felszeletelt paradicsomot.

    Kicsit együtt párolom őket, majd hozzáadom a darált húst, sózom borsozom és fehéredésig pirítom. Ekkor ízlés szerint chilli szószt adok hozzá és egy kevés őrölt piros paprikát. Rádobom a felszeletelt gombát, azzal tovább párolom.

    Az kevés levet enged, éppen csak, hogy meg tudjon puhulni a hússal együtt. Ekkor teszek bele egy evőkanálnyi édeskés mustárt, majd a megtisztított és villával összenyomkodott tojást. Leveszem a tűzről és bőven megszórom petrezselyemzölddel.

    Amikor a ragu kihűlt, megtöltöm a palacsintákat, amiket négyszög alakúra hajtok. Szokásos módon panírozom és közepesen forró olajban kisütöm.

    A remulád mártás elkészítése:

    A mártáshoz a mustárt, a majonézt és a tejfölt jól összekevertem. Picit sóztam, borsoztam.

    Az uborkát lereszeltem, a kapribogyót összevagdostam. Összeaprítottam a snidlinget is és a mártáshoz kevertem.

    Hűtőszekrényben egy fél napig érleltem, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Tipp:

    A töltött palacsinta receptje 4 főre, a Remulád mártásé 2 főre van megadva!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá