Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás palacsinta recept

Gombás palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 350 ml tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g liszt
    • 1 csipet szerecsendió

    Töltelék:

    • 500 g csiperke gomba
    • 2 vöröshagyma
    • 100 g szeletelt sonka
    • 100 g tömlős sajt
    • 200 g tejföl
    • őrölt bors
    • kakukkfű
    • olaj
    • 200 g reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tésztához a hozzávalókat összekeverjük. Pihenni hagyjuk 15 percet. A tésztából 8 db palacsintát sütünk.

    A gombát felszeleteljük, a vöröshagymákat felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kockákra vágott szeletelt sonkát, és ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és kakukkfűvel. Amikor már a gomba leve elpárolgott, hozzáadjuk a tömlős sajtot és a tejfölt. Utánaízesítünk, és felforraljuk.

    A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük. A sütőtálat enyhén kiolajozzuk és a megtöltött palacsintákat betesszük. A maradék tölteléket elosztjuk a tetején, és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben 15-20 percet sütjük.

    Ezután még 5 percet piríthatjuk a sajtot. Azonnal tálaljuk.

    Tipp:

    https://www.youtube.com/watch?v=6ZftH3K3gjE

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek