Gombás palacsinta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 350 ml tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g liszt
- 1 csipet szerecsendió
Töltelék:
- 500 g csiperke gomba
- 2 vöröshagyma
- 100 g szeletelt sonka
- 100 g tömlős sajt
- 200 g tejföl
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- olaj
- 200 g reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összekeverjük. Pihenni hagyjuk 15 percet. A tésztából 8 db palacsintát sütünk.
A gombát felszeleteljük, a vöröshagymákat felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kockákra vágott szeletelt sonkát, és ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és kakukkfűvel. Amikor már a gomba leve elpárolgott, hozzáadjuk a tömlős sajtot és a tejfölt. Utánaízesítünk, és felforraljuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük. A sütőtálat enyhén kiolajozzuk és a megtöltött palacsintákat betesszük. A maradék tölteléket elosztjuk a tetején, és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben 15-20 percet sütjük.
Ezután még 5 percet piríthatjuk a sajtot. Azonnal tálaljuk.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=6ZftH3K3gjE
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »