Gombás palacsinta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 350 ml tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g liszt
- 1 csipet szerecsendió
Töltelék:
- 500 g csiperke gomba
- 2 vöröshagyma
- 100 g szeletelt sonka
- 100 g tömlős sajt
- 200 g tejföl
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- olaj
- 200 g reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összekeverjük. Pihenni hagyjuk 15 percet. A tésztából 8 db palacsintát sütünk.
A gombát felszeleteljük, a vöröshagymákat felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kockákra vágott szeletelt sonkát, és ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és kakukkfűvel. Amikor már a gomba leve elpárolgott, hozzáadjuk a tömlős sajtot és a tejfölt. Utánaízesítünk, és felforraljuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük. A sütőtálat enyhén kiolajozzuk és a megtöltött palacsintákat betesszük. A maradék tölteléket elosztjuk a tetején, és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben 15-20 percet sütjük.
Ezután még 5 percet piríthatjuk a sajtot. Azonnal tálaljuk.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=6ZftH3K3gjE
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »