Gombás palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás palacsinta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 350 ml tej
  • 3 tojás
  • 150 g liszt
  • 1 csipet szerecsendió

Töltelék:

  • 500 g csiperke gomba
  • 2 vöröshagyma
  • 100 g szeletelt sonka
  • 100 g tömlős sajt
  • 200 g tejföl
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • olaj
  • 200 g reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat összekeverjük. Pihenni hagyjuk 15 percet. A tésztából 8 db palacsintát sütünk.

A gombát felszeleteljük, a vöröshagymákat felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kockákra vágott szeletelt sonkát, és ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és kakukkfűvel. Amikor már a gomba leve elpárolgott, hozzáadjuk a tömlős sajtot és a tejfölt. Utánaízesítünk, és felforraljuk.

A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük. A sütőtálat enyhén kiolajozzuk és a megtöltött palacsintákat betesszük. A maradék tölteléket elosztjuk a tetején, és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben 15-20 percet sütjük.

Ezután még 5 percet piríthatjuk a sajtot. Azonnal tálaljuk.

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=6ZftH3K3gjE