Fekete erdei meggyes palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 50 dkg liszt
- 5 dl szénsavas ásványvíz
- 7 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál étolaj
- csipet só
- 4 ek holland kakaópor
Töltelék:
- 2 dl habtejszín
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Mártás:
- 40 dkg magozott meggy
- 3-4 evőkanál cukor
- citromhéj
- kis darab fahéj
- 2 szem szekfűszeg
- 1 cspott evőkanál liszt
- 1 dl vörösbor
- 1 ek tejföl
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, a szódavizet és a kakaóport keverőtálba tesszük és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, kevés olajon.
A tejszínt kamény habbá verjük és összekeverjük alaposan a magozott meggyel. Minden palacsintát megtöltünk ezzel a krémmel.
A meggyet csipet sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesített hideg vízben feltesszük főni. A víz éppen csak ellepje a gyümölcsöt. Amikor felforrt, néhány percig főzzük, közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, felhígítjuk forró meggylével, behabarjuk vele a mártást és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vörösbort, szűkség szerint cukorral utánaízesítjük,
A palacsintát a mártással leöntve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »