Fahéjas-mézes-lekváros palacsintatekercs recept

Hozzávalók:
- palacsintatészta (ízlés szerint kikeverve, cukor nélkül, 20 db-hoz)
- fél tk sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek méz
- fél tk fahéj
- csipet só
- bármilyen házi gyümölcslekvár
- fahéjas porcukor a tetejére
Elkészítése:
Ízlés szerint kikeverjük a palacsinta tésztát, cukrot nem teszünk bele. A tésztához hozzáadunk fél tk sütőport, 1 ek kakaóport, 1 ek mézet, fél tk fahéjat, csipet sót, összedolgozzuk és kisütjük őket.
Veszünk 5 db palacsintát és egymás után, egymásra rakva vékonyan megkenjük lekvárral, az utolsó darabbal is így teszünk, majd hengerré feltekerjük.
Ezután óvatosan felszeleteljük és meghintjük fahéjas porcukorral. Akár mézzel is meglocsolhatjuk tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »