Fahéjas-mézes-lekváros palacsintatekercs recept

Hozzávalók:
- palacsintatészta (ízlés szerint kikeverve, cukor nélkül, 20 db-hoz)
- fél tk sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek méz
- fél tk fahéj
- csipet só
- bármilyen házi gyümölcslekvár
- fahéjas porcukor a tetejére
Elkészítése:
Ízlés szerint kikeverjük a palacsinta tésztát, cukrot nem teszünk bele. A tésztához hozzáadunk fél tk sütőport, 1 ek kakaóport, 1 ek mézet, fél tk fahéjat, csipet sót, összedolgozzuk és kisütjük őket.
Veszünk 5 db palacsintát és egymás után, egymásra rakva vékonyan megkenjük lekvárral, az utolsó darabbal is így teszünk, majd hengerré feltekerjük.
Ezután óvatosan felszeleteljük és meghintjük fahéjas porcukorral. Akár mézzel is meglocsolhatjuk tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »