Epres-túrós palacsinta eperszósszal recept

Hozzávalók:
- 12 kész palacsinta
- 50 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- 15 dkg eper
A szószhoz:
- 40 dkg eper
- cukor ízlés szerint
- 1 dl víz
Elkészítése:
A túrót a cukorral, citromhéjjal és a felvert tejszínnel elkeverjük, az epret feldaraboljuk.
A palacsintákat bőven megtöltjük a túrós krémmel és epret szórunk a töltelékre. Feltekerjük a palacsintát és az eperszósszal tálaljuk.
Eperszósz elkészítése: az epret és a vizet ízlés szerinti cukorral felfőzzük, aztán összeturmixoljuk és kihűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »