Epres-túrós palacsinta eperszósszal recept
Hozzávalók:
- 12 kész palacsinta
- 50 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- 15 dkg eper
A szószhoz:
- 40 dkg eper
- cukor ízlés szerint
- 1 dl víz
Elkészítése:
A túrót a cukorral, citromhéjjal és a felvert tejszínnel elkeverjük, az epret feldaraboljuk.
A palacsintákat bőven megtöltjük a túrós krémmel és epret szórunk a töltelékre. Feltekerjük a palacsintát és az eperszósszal tálaljuk.
Eperszósz elkészítése: az epret és a vizet ízlés szerinti cukorral felfőzzük, aztán összeturmixoljuk és kihűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

