Epres-túrós palacsinta eperszósszal recept

Hozzávalók:
- 12 kész palacsinta
- 50 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- 15 dkg eper
A szószhoz:
- 40 dkg eper
- cukor ízlés szerint
- 1 dl víz
Elkészítése:
A túrót a cukorral, citromhéjjal és a felvert tejszínnel elkeverjük, az epret feldaraboljuk.
A palacsintákat bőven megtöltjük a túrós krémmel és epret szórunk a töltelékre. Feltekerjük a palacsintát és az eperszósszal tálaljuk.
Eperszósz elkészítése: az epret és a vizet ízlés szerinti cukorral felfőzzük, aztán összeturmixoljuk és kihűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »