Édes gofri recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 g sütőpor
- 6 g szódabikarbóna
- 2 evőkanál olvasztott vaj a tésztába
- 3 dl tej
- 10 dkg olvasztott vaj a sütő kenéséhez
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a sütőport, szódabikarbónát és a cukrot. A tojásokat válasszuk szét.
A tejben keverjük el a tojások sárgáját és az olvasztott vajat. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá.
A tojásos tejet keverjük el a lisztes keverékben csomómentesre, majd adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabot. Lazán forgassuk bele a habot, majd keverjük ki a tésztát.
Melegítsük elő a gofri sütőt. Ha felmelegedett, vékonyan vajazzuk ki (ezt minden egyes gofri sütése előtt tegyük meg).
Tegyünk fél merőkanálnyi tésztát a forró sütőbe, majd kb 2-3 perc alatt süssük készre a gofrit.
Ízlés szerint süthetjük ropogósabbra vagy kicsit puhábbra.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.