Édes gofri recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 g sütőpor
- 6 g szódabikarbóna
- 2 evőkanál olvasztott vaj a tésztába
- 3 dl tej
- 10 dkg olvasztott vaj a sütő kenéséhez
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a sütőport, szódabikarbónát és a cukrot. A tojásokat válasszuk szét.
A tejben keverjük el a tojások sárgáját és az olvasztott vajat. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá.
A tojásos tejet keverjük el a lisztes keverékben csomómentesre, majd adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabot. Lazán forgassuk bele a habot, majd keverjük ki a tésztát.
Melegítsük elő a gofri sütőt. Ha felmelegedett, vékonyan vajazzuk ki (ezt minden egyes gofri sütése előtt tegyük meg).
Tegyünk fél merőkanálnyi tésztát a forró sütőbe, majd kb 2-3 perc alatt süssük készre a gofrit.
Ízlés szerint süthetjük ropogósabbra vagy kicsit puhábbra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »