Édes álom palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- fél teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 10 dkg margarin
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dl tej
- olaj a kenéshez
A vanília krémhez:
- 6 dkg margarin
- 6 dkg liszt
- 6 dl tej
- 6dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- banán
- cukrozott kakaópor
Elkészítése:
Először elkészítjük a krémet: egy fazékban felolvasztjuk a margarint, beleszórjuk a lisztet és gyorsan elkeverjük. Felöntjük a tejjel és csomó mentesre keverjük. Beleszórjuk a cukrokat is. Sűrűsödésig kevergetjük, majd hagyjuk kihűlni.
Megsütjük az amerikai palacsintákat: egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, cukrot, sütőport. Egy másik tálban felolvasztjuk a margarint. Beleütjük a tojásokat. Jól elkeverjük és felöntjük a tejjel, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
Sütés előtt-minden palacsintánál-ecsettel beolajozzuk a serpenyőt (ha teflon akkor is!) A serpenyő közepére teszünk egy merőkanálnyi tésztát és mindkét oldalát megsütjük. Kb 12 db lesz, de nagyon laktatós.
Összeállítás: alulra egy palacsinta, erre vaníliás krém, banán szeletekkel kirakjuk, megszórjuk kakaóporral, majd lefedjük palacsintával és még egy kis vaníliás krém a tetejére!
Tipp:
Esetleg meg lehet bolondítani még mákkal,csoki öntettel vagy tejszínhabbal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »